Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПРИКАЗКА ЗА КИТАЕЦА, КОЙТО СЕДЯЛ ПО ТУРСКИ

Никита Нанков

web

Имало едно време един китаец, който седял по турски. И както си седял по турски, китаецът си повтарял: “Китаец аз съм, а седя по турски”. Това много го учудвало и тогава той започвал да се пита: “Седя ли аз, китаецът, по турски?” И понеже бил философ, китаецът се замислял дълбоко: “Как бих могъл по турски да седя, когато съм китаец стопроцентов?” След много дълги размишления той заключавал, че си струва един китаец да седи по турски, защото след време хората ще си спомнят за него и ще си казват: “Един китаец бил седял по турски”. Ето защо китаецът, който седял по турски, най-подир облекчено извиквал: “Седи, китаецо, по турски!”

1984 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 16.01.2013, № 1 (158)