Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДВЕ СЪДБИ

Никита Нанков

web

Просякът Pedro заработва по няколкостотин долара на ден. След десет години просия той спестява достатъчно, за да отвори малък ресторант за tamales, tortillas и gorditas в един от по-скромните квартали на Santa Barbara. Скоро след това той се оженва по любов за добра, макар и устата жена и двамата си раждат три прекрасни чернооки дечица - две момиченца и едно момченце. Естествено, Pedro се превръща в уважаван гражданин - señor Pedro Gonzales Gonzales - и съвсем забравя, че някога е бил просяк.

От друга страна, просякът Francisco едвам изкрънква по няколко милиона долара на ден по улиците на San Bernardino. След десет години просия и игра на борсата той се превръща в мултимилиардер. Понеже се опасява, че никоя жена няма да се омъжи за него по любов, а заради парите му, той остава ерген. Адвокатите му плащат дискретно на три синеоки докторантки в Harvard да му родят деца чрез in vitro оплождане - две прекрасни момченца и едно прекрасно момиченце. Francisco е цар на света. Той не може дори и да си представи по-добър живот и затова, естествено, завинаги си остава просяк.

27-28 март 2012 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 06.07.2013, № 7 (164)