Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДУМИ И РЕЧНИЦИ

Никита Нанков

web

Кой е Мунчо Мунчев?

Мунчо Мунчев е невзрачен човечец, когото не забелязват и за когото, следователно, не мислят. А ако все пак го забележат, то за него си мислят с такива думи, които не могат да бъдат намерени в никой речник, понеже и те, като предмета си, са незабележими.

Така никой не забелязва, че Мунчо Мунчев е специалист по тънката част. С едно намигване той покорява светската красавица Европа. След това, вдигайки чашата с шампанско и накланяйки лекичко глава, покорява загадъчната телевизионна звезда Персия. До вечерта той покорява с усмивката си и супермодела Галия и Мис Вселена Азия.

Така, само за един ден, Мунчо Мунчев се превръща в Наполеон, Александър Македонски, Цезар и Чингиз Хан взети заедно. А както е известно, за тези забележително велики мъже са изписани безброй думи, напълнили речниците на всички световни библиотеки. Затова на мен няма да ми стигнат и десет живота да разкажа кой е всъщност Мунчо Мунчев.

7 април 2013 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 18.04.2013, № 4 (161)