Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДНЕВНИК

Никита Нанков

web

В сряда Начко Семков си купи бумеранг. Отиде в парка и почна да го мята. Като летеше, бумерангът издаваше звука хххà-хххà-хххà, правеше широк кръг и се връщаше в ръката му. Начко Семков сложи бумеранга на главата си, но бумерангът не се закрепи и падна. Начко Семков се прибра у дома и записа в дневника си: “Бумерангът е много полезна вещ. Като го метна, той издава звука хххà-хххà-хххà, прави широк кръг и се връща в ръката ми. Но бумерангът не може да стои на главата ми.”

В четвъртък Начко Семков си купи сламена шапка с лента. Сложи я на главата си и излезе да се разходи в парка. Шапката му пазеше сянка и Начко Семков не получи мозъчен удар. По едно време Начко Семков свали шапката, хвана я с два пръста за периферията и я метна с въртеливо движение. Лентата се развя с едно фрррррр, шапката направи широк кръг и се върна на главата му. Начко Семков се прибра у дома и записа в дневника си: “Сламената шапка е много полезна вещ. Тя пази главата ми от слънце да не получа мозъчен удар. Освен това като я хвърля с въртеливо движение, лентата прави фрррррр, а шапката описва кръг и се връща на главата ми. Бумерангът също прави кръг и се връща, но не може да ми пази сянка като шапката. Следователно сламената шапка е по-полезна вещ от бумеранга. Но лично на мен звукът на бумеранга хххà-хххà-хххà ми е по-приятен от звука на шапката фрррррр. Всъщност, като се замисля по-дълбоко, излиза, че бумерангът и шапката са еднакво полезни вещи.”

1-2 април 2010 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 02.06.2010, № 6 (127)