Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЧИСТАЧКА ОТКРАДВА ВЛАК

Никита Нанков

web

В петък вечерта една от чистачките, работещи в училище “Алфред Нобел” в Стокхолм, открадна от депото влак с шестнайсет вагона. Тя го кара около два километра, след което забеляза боклук по пода на вагоните, започна да мете и забрави да управлява локомотива, поради което влакът дерайлира и се блъсна в триетажна сграда, където се помещава старчески дом и сиропиталище.

Случаят привлече вниманието на училищните власти, понеже предишния петък друга чистачка от същото училище открадна от военна база бомбардировач В-29 и след около десетчасов полет пусна атомни бомби над Хирошима и Нагазаки в Япония.

- И двете ни служителки са с безупречно служебно досие и ние можем да кажем само най-хубави неща за тях - обясни директорът на училището г-н Норман Густафсон.

За щастие, и в двата случая пострадали няма.

15 януари - 31 май 2013 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 15.09.2013, № 9 (166)