Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АБ-СО-ЛЮТ-НО

Никита Нанков

web

Малката Силвичка тропка с крачета, навива къдричка на пръстче, цупи носле, повдига веждичка и иска да знае всичко за житието на охлювчетата. Как се раждат те? Без къщичка или с къщичка? Защото тая сутрин в тревите до лехата с теменужките тя видяла да се разхождат охлювчета бебенца, които, макар и да били бебенца, си имали бебешки къщички на гръбчетата и значи те от съвсем мънички са си аб-со-лют-но независими охлювчета и си имат ключета на вратлетата за вратичките на къщичките и значи охлювчетата могат да си влизат и да си излизат от къщичките, когато си поискат, а не да звънят и да чакат някой да им отваря вратата (въпреки че малката Силвичка не видяла ключетата, понеже те били още по бебешки малки, но е аб-со-лют-но сигурна, че те висели на вратлетата на охлювчетата!).

- Хм-хм, малките охлювчета, малките къщички и малките ключета са аб-со-лют-но интересна тема за питане и отговаряне. Истината, мила малка Силвичке, е, че големите охлювчета с къщички раждат малките охлювчета без къщички. Но големите къщички с охлювчета раждат малките къщички с охлювчета. Значи ти не си видяла бебенца охлювчета с къщички, родени от големи охлювчета с къщички, а бебенца къщички с охлювчета, родени от големи къщички с охлювчета, м-да...

Малката Силвичка цупи носле и върти строго пръстче:

- Ама ти аб-со-лют-но не ми отговоряш! Аз попитах за ключетата!...

10 април 2008 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 08.10.2009, № 10 (119)