Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЧЕТИРИЙСЕТ И НЯКОЛКО

Никита Нанков

web

Неделя. Чуден слънчев ден за кротки семейни радости.

По централната улица се разхожда семейство. Съпругът е улегнал господин, чичко на четирийсет и няколко години, на когото всичко му е наред: и очилата със златни рамки, и благообразната плешивина, и шкембенцето. Съпругата е улегнала госпожа, и тя на четирийсет и няколко години, на която също всичко й е наред: и златисто-русата прическа, и бижутата, и достолепната гръд.

Чичкото и лелката държат за ръчичка момиченце и момченце, две дечица като куклички. Дечицата са на четирийсет и няколко години, с шкембенце и достолепна гръд. Те държат розово и синьо балонче, на четирийсет и няколко години, с шкембенце и достолепна гръд, и ближат шоколадов сладолед, на четирийсет и няколко години, с шкембенце и достолепна гръд. След семейството подтичва тяхното беличко пуделче, на четирийсет и няколко години, с шкембенце и достолепна гръд.

Слънцето весело се смее, на четирийсет и няколко години, с шкембенце и достолепна гръд.

16 април 2011 г.

 

 

© Никита Нанков
=============================
© Електронно списание LiterNet, 01.06.2011, № 6 (139)