Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРИЯ ВЪЛКОВА
=============================

e-mail : marval@abv.bg

Мария Вълкова е доцент по теория и история на културата, работи като преподавател в Югозападния университет "Неофит Рилски" от 1999 г. Като редовен докторант към Института по социология към БАН защитава докторска степен през 1980 г. Докторският й труд е в сферата на социология и психология на изкуството. В периода 1980-1992 г. работи като научен и старши научен сътрудник в Института по култура към Министерството на културата и БАН, като от 1985 г. години ръководи секция "Творческо развитие на детето". От 1993 г. до 1998 г. е ст.н.с. в Центъра по психопрофилактика към МО. М. Вълкова е автор на монографичните изследвания: "Култура и културни потребности на индивида" (1987), "Културно развитие на личността" (1997), "Чувството за създаване" (2005), "Светът - прекрасен и добър (Върху естетиката на детството)" (2006), както и на много студии и статии по проблеми на културата. Има публикации в чуждестранни сборници и списания. Научните й интереси са в сферата на теория на културата, културно развитие на личността, социология и психология на културата, развитие на естетическата култура в детско-юношеска възраст и пр.

КУЛТУРОЛОГИЯ

Книги
  Светът - прекрасен и добър (Върху естетиката на детството)
  Чувството за създаване

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005
Електронно издателство LiterNet