Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ТЕОДОРА КОНСТАНТИНОВА
=============================

e-mail : theda.konstant@gmail.com

Теодора КонстантиноваТеодора Константинова е родена на 04.05.1990 г. в София. Произхожда от семейство на литератори. През 2006 г. се обучава в програмата Summer Challenge на Бостънския университет, САЩ. Завършва средното си образование в немската гимназия "Добри Войников", София и се дипломира със сертификат Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz. Владее също английски език на отлично ниво. През 2008 г. става студентка в програма "Култура и изкуство" на Нов български университет, като се профилира в сферата на изкуствознанието. През 2010-2011 г. учи един семестър по програма "Еразъм" в университета "Лудвиг Максимилиан", Мюнхен, Германия. През 2012 г. е член на екипа, организиращ изложбата "Паметници на съвременното“ в галерия "Credo Bonum". 2012-2013 г. преподава "История на изкуството" за деца в Галерия "УниАрт" на Нов български университет. Придобива бакалавърска степен с теза на тема "Прозорецът като мотив в българската живопис от 30-те и началото на 40-те години на XX век". През 2014 г. завършва магистратура в програма "Сравнително изкуствознание" на НБУ. Професионалните й занимания са в областта на "Интерактивни методи за обучение на деца в областта на изкуството", "Европейско изкуство от началото на ХХ век до 1945 г.", "Българско изкуство от периода 1878-1945 г." Публикува преводи от немски и английски език - романите "Писмо в бутилка" от Клаус Кордон (2002), "Кати в Париж" от Астрид Линдгрен (2004), "Хенри Осми и неговите шест жени" от Джанет Харди-Гулд (2005), както и сборника с разкази "Албум без картини" от Ханс Кристиан Андерсен (2005).

ПРОЗА

В превод на Теодора Константинова

Преводи
Ханс Кристиан Андерсен
  Албум без картини
Астрид Линдгрен
  Кати в Париж
Джанет Харди-Гулд
  Хенри Осми и неговите шест жени

ВИЗУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Статии
  Портретът с прозорец в българската живопис от 30-те и началото на 40-те години на ХХ век

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004-2014
Електронно издателство LiterNet