Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТЪР ВОДЕНИЧАРОВ
=============================

e-mail : petar@aix.swu.bg

Петър Воденичаров Петър Воденичаров е доцент по социолингвистика в Югозападния университет "Неофит Рилски", Благоевград. Специализирал е социална диалектология в Бергенския университет (Норвегия, 1991), масови комуникации и общества в Копенхагенския университет (Дания, 1994-95), език и национализъм в Института за Югоизточна Европа (Грац, Австрия, 2004). Чел е лекции в НБУ, АУБ и ПУ "Паисий Хилендарски". Член на Управителния съвет на Международния университетски семинар за балканистични проучвания и специализации (от 1991), на УС на Балканското общество за автобиографистика и социално общуване (от 1996), зам.-декан на Филологическия факултет при ЮЗУ "Н. Рилски" (от 2001). Редактор в сп. "Балканистичен форум". Петър Воденичаров е автор на книгите: "Искам човекът да е винаги приятен и да си правим моабет", "Език, пол и власт" (1999), "Девиантни автобиографии - дискурси на престъпността" (2002), "Социолингвистика. Критика на езиковите идеологии и идентичности" (2003) и на редица студии и статии, публикувани в български и международни издания.

ПОЛИТОЛОГИЯ

Статии
  България през 70-те години - национализъм, модернизация, еманципация? (Критически дискурсен анализ на тоталитарните политики на паметта)

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004
Електронно издателство LiterNet