Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕДНА ЖЕНА НА РЪБА НА НЕРВНА КРИЗА

Мария Липискова

web

Рязането на доматите в кръг червеното на полата й червеното на обувките с които в едър план върви движи се от единия край до края на другия (надписът който тече под тялото й) вагината наполовина отрязаната й глава (без тъмната перука естествената й коса) репликата в лицето на сина й (нервна съм рисувам си линия на очите) изрязаните изкуствени мигли докато гледа огъня на двойната спалня (цигарите са вредни хвърля ги заедно с клечките които горят) шепата приспивателни в машина за сок на балкона двеста квадратни метра заспива (изтръгнала червения телефон заедно с линията която я свързва с гласа му) изтрила всички записи от глас на мъжа който очаква от осем месеца дълго спи получава оргазъм в съня си на сутринта докато е била девствена събужда се и вече не е.

Всъщност чакам дете.

 

 

© Мария Липискова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 19.05.2008, № 5 (102)