Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

COUPLE

Мария Липискова

web

където съхнат куклите бармани, свити като какавиди, очакващи следващия посетител: една гей-двойка, където единият се усмихва, само обувките му са мъжки; и двамата с дълги коси, с брада; и чака за бира, а другият чете, погледът му подскача между редовете и ивицата тяло между тениската и панталона със смъкнат гръб; сякаш е облечен само единият (черен т-shirt) облегнати са и изрязани са като мъже; където се слива линията на гърбовете им, огледално е погледнато, посоките различни, отдолу надпис, сигурно "ние сме различни"; барманът-какавида, който се суши в банята, стои по-далече от огледалото, случайно дори, не чака да се разрази раздвояване (повторение): определено не му се влиза в изрязана мъжка тениска с мъжки гърбове, защото голите им линии се опират и се повтарят: "you are different"; знаейки, че висящото отдолу е само надпис (подчертава различието, също и повторението), барманът стои като какавида, която иска да изчака следващото си движение, възможно да е преминало, дори без сътресения: оставена, чакаща следващ посетител; гърбът му се смъква, ивица голо тяло, дори да не го иска, до лицето му (застанал в банята достатъчно далече от огледалото): "уou are different".

 

 

© Мария Липискова
=============================
© Електронно списание LiterNet, 29.10.2007, № 10 (95)