Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕДАГОГИЧЕСКАТА БИБЛИОТЕКА В ДИУУ

Лилия Иванова

web

Библиотеката в ДИУУ притежава около 50 000 тома научно-педагогическа литература - книги и периодика. Фондът на библиотеката се комплектува с оглед информационното осигуряване на преподавателската дейност на педагогическите кадри. Притежава основни методически издания в областта на предучилищното, началното и средното образование, които са основа при подготовката за придобиване на квалификационна степен. Съхранява одобрените от МОН учебници.

В библиотеката на Департамента се извършват писмени тематични библиографски справки по заявка на читателите. Заглавията, които се препоръчват, са не само на базата на фонда на библиотеката, но и от други сродни библиотеки. Цените на извършваните информационни услуги са въз основа на определените за това в Държавен вестник суми.

В библиотеката на ДИУУ може да се получат сведения за информационно-консултантската система „СИЕЛА ОБРАЗОВАНИЕ". На CD е събрана разнообразна информация за образованието - нормативна уредба, съдебна практика, администриране, училищно планиране, организации и др.

Ограничения за посещението в библиотеката няма. Тя е на разположение на всички, които се интересуват от проблемите на образованието.

В Департамента за информация и усъвършенстване на учители има още Британски център с библиотека, Франкофонски център за документация и информация с библиотека и библиотека по немски език.

 

 

© Лилия Иванова
=============================
© Български език и литература (електронна версия), 2003, № 6
© Електронно списание LiterNet, 31.03.2004, № 3 (52)

Други публикации:
Български език и литература, 2003, № 6.