Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНАТА ИСТОРИЯ.
СВЕТОВЕН РЕД И ИСТОРИЯ

Румен Донков

web

        В началото на 20 в. настъпват събития, които променят пътя на човечеството. Човечеството навлиза в атомната ера. Пълно неравновесие. Историята е на път да се промени. 20 юли 1952 г. американците във Вашингтон наблюдават пред Белия дом светлините на множество неизвестни небесни обекти. Някой се опитва нещо да каже. Следва спешно съвещание, за да се намери начин да се дезинформира обществото. Ген. Джон Артър заявява, че тези събития нямат нищо общо със секретни опити на нито едно американско правителство. Този ден се ражда най-голямата тайна на века. Последици от нея променят развитието на историята.
        Как започва всичко това?

        В Ню Мексико 2 юли 1947 г. се открива неизвестен летателен апарат. Катастрофирал. Разпръснат. 4 катапултирали същества... Това вероятно са първите твърди доказателства за съществуването на чужда извънземна раса, разполагаща с много по съвършена от нашата технология. Прибрани остатъците. Изследвани във военната база Росуел. Абсолютно сигурни са тези данни. За обществеността се пуска съобщението че е катастрофирал пробен балон. Останките от тогава както са я наричали летяща чиния, а сега НЛО са пренесени във военно въздушната база Рай Патерсен. Това е най-развития научно-изследователски център в САЩ. Изключителна степен на секретност и важност. Заповедите идват директно от президента Труман. В края на 47-ма Труман нарежда да се създаде група, по американски обичай наречена “Великолепната дванайсеторка”, със задача да изследват и прикриват всяка информация за НЛО. Генерали само с най-висок чин. Сформира се и група от цивилни. Изследват. Много малко се знае. Тогава САЩ са в административен хаос защото преминават от военна икономика и военновременно управление към граждански нормални структури. По това време министър на външните работи на САЩ е ген. Маршал, който има ранг на армейски генерал. Индустриалното планиране на държавата се осъществява основно от хора от военно-ромишления комплекс...

        Година по-късно на 25 март 1948 г. катастрофира ново летящо тяло, видяно на радар. Това е в Колорадо. Цяла група генерали и подбрани цивилни вкл. дванайсеторката отиват да огледат катастрофиралия апарат. След това те трябвало да посъветват ген. Маршал чрез телекомуникационните връзки как да продължи. Много трудно това се прикрило, но не съвсем. Корабът първо на части е пренесен в Лос Аламос. Ген. Маршал усилва сигурността на всичко, свързано с НЛО.
        Свидетелстват, че първият проблем е дали има опасност от кораба и обитателите му. Откриват пет трупа с различна големина. Между един метър и метър и двайсет са високи. Закарват всичко в Рай Патерсън и след медицински преглед установяват че всички са от мъжки пол. По описание на свидетелите извънземните имат голяма глава големи очи и малка уста, не са окосмени.
        Опитайте се да се поставите на мястото на правителството на САЩ тогава. Те вече са направили и експериментирали атомната бомба. Направили са самолет с интерконтинентален обхват. Известен е вече филмът "Война на световете" и се е предполагало на база на изследване на реакциите от него каква паника би настъпила, ако всичко току-що казано стане известно на американците. Какво ще стане като се разбере, че нито една част от изследваните вече два кораби не може да се сравни със съществуващото. Че не са открити бутала, перки или електронни лампи...
        Най-строга степен на секретност президентът Труман налага след залавянето на живо същество. Създава се проект Синята книга, чиято цел е дезинформация и създаване на подигравателна атмосфера около засичането на НЛО.
        Джеймс Алан Ханек е професор по астрономия, който е съветник по образователната програма, свързана с НЛО. Живо извънземно е заловено през 1948 г. след катастрофа на НЛО в САЩ. Цяла година отказва да общува. Наречено е ИБС (Извънземно биологическо същество). По-късно общува и дава представа за собствената си раса. Притежавало е кристал, с който телепатично е общувало с планетата си. Могло е да гледа в миналото и доста точно да прогнозира. Живеели около 800 години като са елиминирали почти всички болести. Технологията им е много по-развита от нашата. Чрез кристала в САЩ разбират, че съществуват направления, които ще са научно ползотворни, доколкото съществото е отказвало да даде преки решения. Но управлението на корабите и изобщо информационният обмен се осъществява телепатично и с биологически компютри. Затова те нямат видими за нас контролни системи.

        По молба на извънземните през 1954 г. се осъществява среща с президента Айзенхауер. Преговори за присъствието на извънземните на земята. Айзенхауер заявил, че светът още не е готов да ги приеме.
        Айзенхауер е присъствал на демонстрация на извънземни технологии на сухото езеро Мирар, което сега се нарича база Едуардс. Според специалисти Айзенхауер е водил прекалено милитарно ориентирани преговори за един цивилен президент и това е позволило истинската власт на административния контрол да се поеме от Дванайсеторката. Президентът на САЩ постепенно губи ниво на сигурност, а оттам и на достъпност. След грифа топ сикрет е имало още 38 други нива на сигурност. Айзенхауер е бил последният президент, на който са дадени всички факти за контактите с НЛО. Оттам нататък президентите знаят все по-малко. Това означава, че се е променила системата за управление. Липсата на контрол променя разбирането за исторически континуитет. Най-съществения извод - в най-демократичната държава, колос с най-дълго действащ без катаклизми Обществен договор се съддават институции, които не се контролират. В същото време конституционно президентът не може да използва компетенциите си. Той получава информация само до 10-12 равнище на секретност. Има оправдание, но е прекалено опасно...

        Катастрофата в Калахари през 1989 г.

        Космически кораб с размери 20 м. се разбива в Калахари близо да ЮАР, създавайки кратер с диаметър 140 м. и дълбочина 10 м. В 1ч и 45 мин. 2 май 1989 г. влиза във въздушното пространство. Прихванат е от ЮАР-ски мираж, отказ да се идентифицира и е нападнат с експериментално лазерно оръжие... Пада. Пристигат специални части. С хидравличен натиск отварят врата. Две съшества, едното от които е ранено. Всичко е откарано в Рай Патерсън, където продължили изследванията. В кораба са открити и серии от йероглифи, което доказва и съществуването на писмена форма на комуникация. Не е ясно дали е разчетена. Откритото е запаметено на силиконови плочи. Все повече започва да се разбира, че съществува физика, която ще позволи да се открие двигател за свръхскоростно придвижване.
        Как е създаден бомбардировача Стел. В пустинята Невада и днес в секретни бази (51 район), където е най-секретната база на САЩ. В изкуствено гравитационно поле, създадено чрез фазери, се правят експерименти с космически кораби, обикновено чужди.

        Какъв е смисълът от черната завеса...

        Преки пътища са черните дупки. Това са гравитационни тунели, в които времето върви назад. Възможно е космически кораб, който навлиза в такъв тунел да се придвижи в пространството напред и във времето назад. Преминаване от пространство в пространство, а не през тях.
        Другата възможност е дематериализация. Ако имаме изграден модел на пространство с повече от три измерения със завъртане под прав ъгъл можем да загубим едно измерение, с още едно завъртане още едно измерение, а накрая и третото измерение. Това означава, че плътното триизмерно тяло може да се превърне в плоскост, а след това в светлинна форма. Над 80% от феномените НЛО са светлинни форми. А те могат да се материализират и дематериализират. Това е доказано математически, но и екпериментално видяно как кораб се дематериализира и през него се виждат звезди.

        Проблемът с енергията.

        Необходима е смяна на посоката, за да вървим напред към бъдещето.
        Ние сме на път да се самоунищожим. Ако не Трета световна война, то ще се изпотровим, ако не ще се пренаселим и т.н. Проблемът отново е чистата енергия. Енергия колкото искаме. В куб. см чист вакуум има безкрайно много енергия. Новата физика, квантовата механика дава решения, защото новата физика не разглежда системите като затворени. Примера с птичето на стълба. Във вакуума е същото, защото сме обхванати от него. Трябва просто да се свържем. В реките да използваме налягането, а не течението, както сега. Ясно е, че съществува свободна или чиста енергия. Днес замърсяваме всичко и земята и луната и слънцето, защото сме свързани, системата е една и замърсяването се връща. Никола Тесла ни даде многофазната енергия, без която няма да има генератори и електромотори. Но той предлага и нещо, което не сме възприели... евтина енергия без електромери и т.н. Напредналите знания на Тесла го вкарват век напред. Ходи с крушка, която не е свързана с нищо, а свети. Той ни показва как сме изостанали цял век. Какво е прогресът. Техническите новости не са прогрес. Само когато допълнително облагодетелстват човечеството. Тогава да. Но атомните централи не са прогрес. Гигантоманията също.

        Истински прогрес в канадска лаборатория - Джон Хачисън.

        Работи в областта на електромагнетичните сили и променяне структурата на материалите. Чрез електромеханично бомбардиране всяка материя може да промени формата си. Вкл. левитация. Във Ванкувър той поставя два статора и между тях поставя материал мишена. Генераторите се пускат в действие и вкарват скрита енергия в мишената. Постига гравитационен ефект. После постепенно постига промени в решетъчната структура на различни материи. И то за дълъг период от време. Минава за откачен. Но той е нещо повече. Да се развие: 1.Преминаване през пространства при връщане назад във времето, т.е. надникване в историята. 2. Преминаване в различни пространствени измерения и възможностите в двуизмерното да се правят съпоставяния и измервания на различни исторически действителности....

 

 

© Румен Донков, 1999
© Издателство LiterNet, 24. 09. 1999
=============================
Текстът е четен като доклад на семинар в ИПКУ "Д-р П. Берон" - Варна на 01. 07. 1999 г.