Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИВАН КЬОСЕВ
=============================

Иван Кьосев е завършил специалност "Романска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е в Университета "Париж ХІ" - Франция. Работил е като журналист, редактор и университетски преподавател. Автор е на научни публикации, телевизионни публикации, телевизионни сценарии, журналистически материали, както и на книги с разкази и стихотворения. Преводач е на: Жак Превер, Рьоне Ги, Маргьорит Дюрас, Сент-Бьов, Жозес дьо Местр, Жан-Пол Сартр и др. През 2003 г. за книгата си с разкази "Беглец" получава годишната награда за белетристика на Съюза на българските писатели. Като любител художник има 6 самостоятелни изложби - живопис. Негови картини са частно притежание в Австрия, САЩ и Франция. Член е на СБП.

ПРОЗА

Разкази
   Беглец

 

* * *
Критика за Иван Кьосев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2000
Електронно издателство LiterNet