Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
ПОСЛАНИЕ С "ВРЪЗКИ"!
[под "връзки" разбирайте "links", а не (водени от Вашите придобити инстинкти) - ходатайства]

Грациан Колев

web

Най-накрая българската общественност ще има възможност да се срещне на живо с легендарната интернетна личност Грациан Колев. Самозваният доктор по дървена философия, основателят на дървената макроикономика, демистификаторьт на тайния код, скрит във вашия ЕГН, пионерът на градскофолклорната критика, съставителят на кръстословицата-убиец, човекът, който превключи  колелото на българското езикознание на най-високи обороти, гуру-то на "най-некадърните готвачи, бащата на литературните герои Гунчо и Бончо, основоположникът на литературната форма "художествен постинг", маститият баснописец и автор на "нетрадиционен авторски фолклор", авторът на китарния квартет "От Костинброд до Брюксел (през Атина)" и пиесата за акустичен бас и перкусионен ансамбъл - "Велкия", творителят на "Човекът като ковач на собственната си съдба" и "Критика на болния разум", при своето краткотрайно пребиваване в Родината ще проведе две пресконференции със заинтересованите медии и почитатели (както и критици) на неговото творчество. Едната ще бъде проведена в град София, а другата в курорта "Слънчев бряг". Това послание ще бъде изпратено до болшинството българоезични носители на информация с присъствие на Интернет и според интереса, който събитието ще предизвика, и броя на представените от тях (Вас) заявки, ще бъдат уточнени датите и местата на срещите (oриентировъчен период: между 15 и 30 юли). Крайният срок за подаване на заявки за гореописаното мероприятие е 15 юни (остават по-малко от две седмици!!!). Моля, изпратете с И-мейл (E-mail) заедно с названието на институцията, която представяте, броя и имената на заинтересованите. За предварителни "задочни" интервюта и справки можете да използувате същия И-мейл адрес: gratziank@hotmail.com

        Малко условия и препоръки:
        1. Деца под 16 годишна възраст ще бъдат допускани само с придружител, готов да запуши ушите им при употребата на "нецензурни" думи и изрази (преди изговарянето на които ще бъде подаван тайно закодиран знак, който ще бъде уточнен допълнително).
        2. Въпреки че е желателно облеклото ви да е традиционно за сезона, посетители с виетнамски джапанки ще бъдат "гледани накриво".
        3. Гражданки и граждани, желаещи да присъствуват на това събитие в нетрезво състояние, се умоляват да носят със себе си книжен или найлонов плик с подходящ обем.
        4. Изрично се забранява замерянето на автора с каквото и да било, както и оплюването му  в буквалния смисъл на думата (в косвен е допустимо).
        5. Желаещите да изиграят "седмица" табла с автора след събитието трябва да подсигурят такава (при наличието на голям брой желаещи авторът си запазва правото на игра-сеанс на няколко "табли" едновременно).
        6. Умоляват се гражданите да не довеждат на срещата домашните си любимци (освен ако това не е техният брачен партньор).
        7. Изпълнението на вокални художествени творби, както и изпускането на газове по време на пресконференцията, ще се счита за неетично.
        8. Умоляват се присъствуващите без чувство за хумор да бъдат придружени от такива, които притежават такова (ще бъде предоставено време за "превод").

        Поради липсата на литературен и медиен агент и преждевременната кончина на представителката на малцинствена група, отговорна за имиджа му ("циганката му умряла", както обикновеният гражданин би се изразил), авторът е изправен пред дилемата: или да изпълнява тази мултилицева функция, като при това е принуден да говори за себе си в трето лице, да хиперболизира своите постижения и да се представя във възможно най-благоприятна светлина или (преливащ от скромност) да се потопи в сивите води на мистициозното си съществуване някъде там в далечна Канада. Авторът избра (както виждате) - първото.
        Ето и мнението на някои герои за предстоящото събитие :

        "Това е най-големият куп биологична маса, посещаваща България от гостуването на кита Голиат в началото на 60-те години!"
        Гунчо Гунчев

        "За мен Грациан Колев е най-крупният представител на публикуващите в интернетните форуми на български език (1.85 м, 118 кг.)". Предполагам , че срещата ще е по-интересна и от сумо борба.
        Бончо Бончев

        "ъъъъ? Кой е па тоа?"
        някакъв си човек

        "Смятам, че българският интернетен потребител има пълното право да се срещне очи в очи с онези, които се опитват да го манипулират със своите писания.
        "Икар32"

        "Чувствувам, че краката ми се подкосяват от вълнение! Хмм: а може да е и от новите ми обувки"
        "Афродита"

        "Грациан е свинска зурла, натъпкана с лайна!"
        "Поет"

        "Благодаря ти за разкошните басни! Продължавай в този дух!"
        "МРК12"

        "Накара ме да се замисля!
        "някой си: Костов"

        "Това ми мирише на едноличен Български Великден на патерица"
        "НН"

        На всички достигнали дотук, благодаря за вниманието.
        Извинявам се на незаинтересoваните за отнетото им време и до скоро виждане на заинтересoваните.

        Грациан Колев
        Ph.D. "wooden philosophy" from the "University of Hard Knocks"
        E mail: gratziank@hotmail.com
        :-)

 

© Грациан Колев, 2000
© Издателство LiterNet, 22. 06. 2000
=============================
Първо издание, електронно.