Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПАРИТЕ

Георги Чобанов

web

Парите сами по себе си не съдържат етична стойност. Те са празен съд. Това, което ги етизира и етикетира, е начинът на придобиване и употреба. В съвкупност.

Честно придобити пари могат да послужат за благородна, но и за престъпна кауза. Човекът е този, който пълни съда. Етически.

Ако има подбор на средствата за придобиване и умножаване - на етична основа - парите могат да умножават добрите дела. Потенциално.

И обратното, пари, нечестно, престъпно придобити, могат да послужат за добри дела (благотворителни напр.), но с това те не напускат зоната на безчестието. Освен временно.

 

 

© Георги Чобанов
=============================
© Електронно списание LiterNet, 02.07.2017, № 7 (212)