Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КАК ИВАНКА ИВАНОВА ПРИСЪСТВА НА КВАЛИТЕТНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ

Елена Владова

web | 16 истории на Иванка Иванова

Веднъж на път към къщи, когато почти бе стигнала до скромното си жилище и мислеше за куп ежедневни грижи, непознат спря Иванка Иванова. Той любезно й връчи лист с думите: ”Заповядайте една покана!”

Щом прекрачи прага на дома си, Иванка Иванова разтвори поканата. Там пишеше:

“Инвитация! Инвитираме всички дами или поне тези, които имат сантимент, че са такива, на квалитетна презентация под формата на пърформанс. Презентацията на N... ще се реализира на ... от 18 часа в новия билдинг, който се ситуира на улица... Не манкирайте този шанс!”

Рисунка - Даниела ХаджиеваОт всички думи Иванка Иванова разбра само мястото, часа и датата, но тъй като знаеше, че става въпрос за покана, реши да отиде и да види.

В определения ден тя се прибра по-рано от работа, облече си нов костюм и се насочи към мястото. Но тъй като живееше далеч от центъра, закъсня. Нещото вече беше започнало и Иванка Иванова се озова в зала, пълна с жени. Пред тях говореше изправен мъж.

Иванка седна на свободен стол и се заслуша.

“Досега, говореше мъжът, вие живеехте в обскурантизъм и аберация. Днес тет а тет ние ви презентираме този квалитетен продукт, чиято трейд марка екзистира от години. Очакваме вашия импортантен агреман и това да реципиирате продукта не само контемплативно-медитативно, но и утилитарно. Адоптирайте този продукт в домовете си и така ще изпитате сюблимно удоволствие от екзистенцията си!”

Иванка Иванова видя жената до себе си да разлиства речник на чуждите думи. През прозрачната й торбичка се забелязваха английско- и френско-български речници.

“Колко съм глупава, помисли си Иванка Иванова, трябваше още по думите в поканата да се досетя, че събирането е за кандидати за чуждоезиков курс. Но щом като канят и мен, значи изглеждам интелигентно”.

И с повишено самочувствие и блясък в очите Иванка Иванова пое към къщи.

 

 

© Елена Владова, 2002
© Издателство LiterNet, 27. 05. 2002
=============================
Публикация в кн. на Елена Владова "16 истории на Иванка Иванова", Вн., изд. "Сталкер", 2002.