Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
К. Калинов, "Месецът на незадоволените котки",
Пловдив, 2000, изд. "Блаком"
К. Калинов, "Хапчета за оцеляване",
Пловдив, 2000, Блаком

Борис Ангелов

web

К. Калинов, "Месецът на незадоволените котки", Пловдив, 2000, изд. "Блаком"
Появата през пролетта на книжката с еротични картинки, рисувани от К. Драгостинов, е мотивирано от стелещите се вече из топлия Пловдив любовни флуиди, акомпанирани нощем от звуците на неуморни славеи и чифтосващи се котки. Сборникът на К. Калинов предлага спомените-мечти на комплексираната му сексуалност, изригнала в повествование за агресивни гърли, готови да въвлекат аз-а с наднормено тегло в огрии през различни сезони и на непривични, подчертано нехигиенични места - в тоалетната на влак, до кофите с боклук, сред паяжините на тавана и т.н. Нимфоманките в тази проза варират от интелектуалстващата с кръстословици г-ца през странно страстната и черноока немкиня до циганката Минка. Разказите са много подходящо четиво за градския транспорт.

К. Калинов, "Хапчета за оцеляване", Пловдив, 2000, Блаком
Третото издание на прекроените според днешното време вечни максими и сентенции е сигурен симптом, че сме много болни и спешно се нуждаем от горчиви хапове за изцеряване. В джобен формат/флакон и с предписваща рецепта: "по три - сутрин, обед и вечер".

 

 

© Борис Ангелов , 2000
© Издателство LiterNet, 11. 03. 2001
=============================
Публикация в сп. Страница, Пд., 2000, кн. 4.