Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Валентин Таневски

ВАЛЕНТИН ТАНЕВСКИ
=============================

e-mail : valentin90@abv.bg

Валентин ТаневскиВалентин Таневски е роден през 1965 г. в гр. Велес, Македония. От малък проявява интерес към рисуването и се записва в техникума по архитектура в гр. Скопие, който завършва с отличие през 1984 г. Следва в Архитектурния факултет на Университета в Скопие до 1988 г., когато го напуска поради несъгласие с доминиращия метод на социалистическия реализъм и начина на преподаване. Опитва да продължи образованието си в чужбина, но поради недостиг на средства отказва покана от Техническия факултет на Университета в Грац, Австрия. Интересът му към изобразителното изкуство нараства, а заниманията му с рисуване го свързват с художнически общности в чужбина. През 1990 г. става член на Drawing Society, Ню Йорк, а чрез агенция, която го представлява в САЩ, предлага свои работи за американски издателства, галерии и интериорни дизайнери. Всяка година получава покани за конкурса на Society of Illsutrators, Ню Йорк. Първата му изложба е в софийската галерия "Триадис" (2006), следва изложба в Културно-информационния център на Република България в Скопие (2007).

АРТЗОНА

Графика

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010

Електронно издателство LiterNet