Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

JAMAICA

Фото: Румен Ал. Димитров

web

Румен Ал. Димитров - Jamaica

Canon EOS 500N, Sigma DL Macro 75-300/4-5.6, Konica Centuria 200

Ямайка е според мен нацията с най-голямо културно влияние на глава от населението в света, което предизвиква уважението и любопитството ми, та един ден се озовах и там (визата струва 25$). Ямайките (както сами се наричат) нямат много поводи за безгрижен живот, макар и отстрани да изглежда иначе. Затова се и опитах да хвана този угрижен ямайка, седнал на плажа на Long Bay. Този залив е в близост до Boston Bay, а насреща на няколкостотин километра е Колумбия. Говори се, че в тия заливи всяка нощ пристигат малки корабчета със стока от Колумбия - кокаин, какво друго. Разбира се, аз нищо не съм видял, нито съм чул...

Отново ползвам Sigma DL, предвид разстоянието това е единствената възможност фотографиращият да остане сравнително незабелязан. За пръв път ползвам Konica Centuria 200, който се оказва нелош филм за Ямайка, с приятни синьо-зелени цветове, които са типични за природата на острова. Sigma DL и Canon EOS 500N е много дебалансирана комбинация, обективът е близо два пъти по-тежък от апарата и снимането на 300 мм е силно затруднено. Аз използвам обикновено допълнително устройство за батерии (BP-8), което допринася за подобряване на стабилността на системата, така че с малко повече внимание скорост до 1/180 е все още напълно реалистична.