Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МОЯТА УЛИЦА

Фото: Румен Ал. Димитров

web

Румен Ал. Димитров - Моята улица

Зенит ЕТ, 135/2.8, Фото-250

София, пролетта на 1989 година, трудно мога да си спомня точно мястото, но изгледът е така типичен, че това едва ли е от значение. Фото-250 е съветски филм от онова време, възможно най-светлочувствителният, който можеше да се намери, 250 е ГОСТ, което отговаря приблизително на 400 ASA или 27° DIN. Съответно доста едрозърнест, което се подчертава от промиването с топъл проявител (24°, Rodinal 1:60). Обективът е мек, портретен и доста тежък, спечелил някаква награда в Брюксел през 1956, M39, пригоден за Зенит с помощта на един пръстен, ловко направен от един сръчен стругар, Романов, за съжаление вече не между живите. Зенит ЕТ нямат скачаща бленда, обективът също, така всичко пасва, само не бива да се забравя да се затвори блендата на ръка.

Сканирано с филмов скенер с лека последваща обработка - кадриране, повишаване на контраста и тониране.