Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Нони Панайотов > Незабравимата еклектика на Гент / LiterNet, 2012, № 6 (151)

LiterNet, 2012, № 6 (151)
=============================

НОНИ ПАНАЙОТОВ

Незабравимата еклектика на Гент

Гент е едно прелестно съчетание от чудесна средновековна архитектура, нормално функциониращ модерен град, образователно и научно средище и дружелюбни хора. Той е белгийският град с най-много сгради паметници на културата в един забележителен исторически център. Вероятно трудно би могло да се открие по-приятно градско местенце в Европа от разделените от река Лис две "посестрими" улици - Graslei и Korenlei. Всяка година през юли купонджийската атмосфера там достига своя пик с провеждането на третия по големина в Европа уличен фестивал - Gentse Feesten. Качествена белгийска бира на съвсем народни цени и разнообразни музикални теми - от латино и всякакво етно, до класически и твърд рок. Незабравимият чар на Гент е в тази комбинация - той е истински жив, дишащ, функциониращ град, който обаче е лишен от задъхан градски стрес. А прекрасната архитектура и изключително приятелски настроените хора могат да накарат човек да се почувства направо като обичан от този град... и да му отвърне със същото.

 

Нони Панайотов - 1
1

Нони Панайотов - 2
2

Нони Панайотов - 3
3

Нони Панайотов - 4>
4

Нони Панайотов - 5
5

 

 

© Нони Панайотов
=============================
© Артзона & списание LiterNet, 2012, № 6 (151)