Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Мирослав Дачев

МИРОСЛАВ ДАЧЕВ
=============================

e-mail : mdachev@nbu.bg

Мирослав ДачевМирослав Дачев (р. 1962, юли) е професор по литературна теория и семиотика на литературата в Нов български университет, което не показва съвсем ясно, че е непоправим музикален фен, влюбен в изкуството на фотографията и в някои други изкуства. Води курсовете "Идеята за интерпретация", "Семиотика и литература", "Увод в науките за литературата", "Език, литература, култура". Автор е на монографиите "Семиотика на цвета в поетичния текст" (1997), "Подир сенките на знаците. Есета по семиотика и поетика" (2001), "Слово и образ. Български балади. Теодор Траянов. Сирак Скитник" (2003 - отличена с годишната награда за критика и хуманитаристика на Сдружение на български писатели), на студията "Литературната семиотика: флирт или закономерност" (издадена като отделна брошура от НБУ през 2004 г. към цикъла лекции от семинара "Науката - разбирана и правена") и е един от съставителите, редакторите и авторите на "Речник по нова българска литература" (1994). Има множество статии и участия в конференции и конгреси по проблемите на семиотиката и литературознанието. Последният му хуманитарен проект е "Атон в българската култура и словесност" (от 2003 г.). Член е на секцията по "Теория на литературата" към Института за литература при БАН (от 1987) и на Българското дружество по семиотика (от 1989). От 1999 г. е заместник-ректор на Нов български университет, а от 2003 - съпредседател на Асоциацията на частните висши училища в България.

АРТЗОНА

Експедиции :. Bells'N'Roses. Босилеградски импресии (1-6)

Експедиции :. Експедиция в Атон (1-27)

 

* * *
Мирослав Дачев в Издателство LiterNet

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2006