Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Ирина Пидова > Закачени истории / LiterNet, 2012, № 7 (152)

LiterNet, 2012, № 7 (152)
=============================

ИРИНА ПИДОВА

Закачени истории

Първото представяне на "Закачени истории” се състоя в рамките на фотоизложението "Месец на фотографията" 2012. Кадрите са заснети по време на различни пътувания в България с камера "Киев" 6С на черно-бели и цветни филми с изтекъл срок на годност.

"Закачането, като липса на гравитация - когато нищо вече не те задържа на земята, отделянето от нея, някъде по-горе, някъде отвъд. Да окачиш дрехи, спомени и сезони върху една закачалка и да я оставиш свободно да се вее на вятъра, да излезеш от кадъра и да се върнеш в него, защото кокичетата вече цъфтят. Започват пролетните почиствания на душата, ритуалите по изнасянето на зимните дрехи, нахлуването на кислорода - време за дишане, време за измитане на всичко останало след снега. По-късно през лятото отново окачане - роклите напускат и населяват телата, вечният кръговрат на смяната и преобличането, дългите часове в банята, краткото съхнене. Голотата е само повод за флирт, време за почивка на телата преди нахлуването на есента. Отново завръщане в тъгата, в носталгиите и местата, където сме били, където никога няма да бъдем. Дрехите и душите вече носят своите белези, дюлите падат в сухата трева - кафявите градини на самотата, в които бродим, в които всяка есен се връщаме. Но идва бялото - хартиените жерави поемат на юг, дрехите са последното убежище на хората, и така ден след ден, до следващата пролет." (Владислав Христов)

 

Ирина Пидова - 1
1

Ирина Пидова - 2
2

Ирина Пидова - 3
3

Ирина Пидова - 4
4

Ирина Пидова - 5
5

 

 

© Ирина Пидова
=============================
© Артзона & списание LiterNet, 2012, № 7 (152)