Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Детелина Тихолова

ДЕТЕЛИНА ТИХОЛОВА
=============================

e-mail : deti@mail.bg

Детелина ТихоловаДетелина Тихолова е родена в Добрич през 1970 г., живее и работи в Кюстендил. Учител по изобразително изкуство. Специализира текстилен дизайн и фотография. От 1992 г. пише хайку, а от 2004 г. създава хайга. Работи и в двете основни течения на хайга – традиционна с рисунки с туш (суми-е) и модерна с фотографски изображения. Свои текстове е публикувала в сп. "Пламък", "Литературен клуб", хайку антологиите "Пътят", "Градът" и "Различна тишина". Публикации на хайга има в онлайн изданията "Full Moon", "Simply Haiku" и "Haigaonline". Печели награди от електронния конкурс на LiterNet "Мечти по лято" (2002), от международния фотографски конкурс "За най-добра снимка от България" (2004). След спечелен конкурс за дебютна книга на изд. "Арс" публикува книгата си "Хайку, хайга, суми-е" (2010), а през 2011 г. прави самостоятелна изложба на хайга и суми-е в галерия "1908". На Петия национален конкурс за хайку на свободна тема (2012) печели 2-ро мясо, а на Шестия (2013) - 2-ро място за хайку и 1-во за сенрю. Член е на Българския хайку съюз.

АРТЗОНА

Творчество :. Отвътре (2) | Отвътре (1-5) | Зограф (1-5)

Изток :. Суми-е (1-5)

Забележителности :. Църквата "Св. Мина", Кюстендил (1-7)

Природа :. Борове | Като картина на Климт | Кюстендилска пролет (1) | Кюстендилска пролет (2)

 

* * *
Детелина Тихолова в Издателство LiterNet

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003-2014