Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Борис Ангелов

БОРИС АНГЕЛОВ
=============================

e-mail : borgis@abv.bg

Борис АнгеловБорис Ангелов е роден на 17.01.1974 г. в гр. Пловдив. Магистър по българска филология (1997) и етнология (1998) на ПУ "П. Хилендарски". Хоноруван асистент по "Българска литература от Освобождението до края на Първата световна война" (от 2001) и редовен докторант по "Методика на обучението по българска литература" (от 2002) в същия университет. Литературен историк и критик, автор на изследвания върху Каравелов, П. Р. Славейков, Вазов, П. П. Славейков, Стаматов, Й. Йовков и др. Интересите му са насочени към теорията и историята на автобиографията, писателските юбилеи и полемики, литературното образование и използването на ИКТ и т.н. Взима участие в над 10 академични конференции, публикува около 30 статии и 40 рецензии, лауреат е на няколко студентски и младежки конкурса за критика. Сътрудничи със статии и анотации на сп. "Език и литература", сп. "Страница", в. "Литературен вестник", в. "Литературен форум" и в. "Марица", както и на електронното списание "LiterNet". Автор е на е-сборника със студии и статии "Критически разкази" (2004).

АРТЗОНА

Природа :. Зимни сюжети (1-5)

 

* * *
Борис Ангелов в Издателство LiterNet

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006