Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Йордан Калайков

ЙОРДАН КАЛАЙКОВ
=============================

e-mail : jkalaykov@yahoo.com

Йордан КалайковЙордан Калайков е роден в гр. Сливен. Работи като преподавател по спортен мениджмънт в Национална спортна академия "Васил Левски" - София. Професор, доктор на педагогическите науки, писател и художник. С живопис и графика е участвал в общи художествени изложби и в международни конкурси за екслибрис - Сент Никлаас, биенале в Малборг, Вилнюс, международни състезания по графика в Главице и др. Има три самостоятелни изложби (1998, 1999, 2002), печелил е награди от различни свои участия (1990, 1995, 1997, 1999, 2002). Негови работи са притежание на частни колекции в България и чужбина. Автор е на студии с литературна критика и на седем книги с проза, поезия и есеистика, част от които библиофилски, и на колажи от словопис и графика: "Третият бряг" (1992), "Кръгът" (1994), "Праг" (1997), "Случвания" (1999), "Империя на облаците" (2002) и "Тракало за глухи" (2004). Негови разкази и есета са печатани в централния литературен печат - в. "Литературен вестник, в. "Литературен форум", в. "Другата аудитория", сп. "Пламък", сп. "Везни" и др. Превеждан е на руски, английски, испански, китайски език. Член е на Съюза на учените в България и на Сдружението на българските писатели.

АРТЗОНА

Живопис и рисунки

 

* * *
Йордан Калайков в Издателство LiterNet

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007-2018

Електронно издателство LiterNet