Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Георги Ямалиев > Хванати на въдицата / LiterNet, 2012, № 9 (154)

LiterNet, 2012, № 9 (154)
=============================

ГЕОРГИ ЯМАЛИЕВ

Хванати на въдицата

Във все по-комерсиализиращия се свят непрекъснато сме атакувани и примамвани от реклами за кредити, чиято цел е да бъдем хванати като риби, безпомощни, зависими и обезличени. В новия световен ред истинската власт е в ръцете на шепа хора, които определят хода на пазарите. Финансовите мегакорпорации и техните инвестиционни банки успяха да променят правилата в своя полза. Абсолютната свобода на капиталите поставя началото на нов вид подчиняване на гражданите. Фетишизацията на паричните отношения е особено застъпена в съвременната ценностна парадигма, която абстрахира хората като егоистични социопати, мотивирани от ненаситен стремеж за натрупване и консумиране за сметка на другите и природната среда. Проблемът е в самата система, която създава корупцията, монополизма и лобизма за корпоративни и финансови интереси, насърчава лъжата, манипулацията, неравенството, страха, отчуждението, йерархичността, насилието, непрестанните антагонизми, омразата и страха, и в крайна сметка вкостенява участниците във влудяваща социална система с прогресивно намаляващи степени на свобода. Тази инсталация е вид протест срещу социалното неравенство и прекомерната алчност.

Георги Ямалиев - 1
1

Георги Ямалиев - 2
2

Георги Ямалиев - 3
3

Георги Ямалиев - 4
4

Георги Ямалиев - 5
5

 

 

© Георги Ямалиев
=============================
© Артзона & списание LiterNet, 2012, № 9 (154)