Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни
Артзона > Огъст Хайлънд

ОГЪСТ ХАЙЛЪНД
=============================

Огъст ХайлъндОгъст Хайлънд е съвременен американски авангарден писател. Роден е на 11.08.1957 г. Завършил е източна и западна психология в колежа "Наропа Инститют", следвал е и класически езици в университетите на Калифорния и Бъркли. Той е творец, който използва дигитален инструментариум при изработването на творбите си. Автор е на около 100 000 романа, всеки един от които с обем между 500 и 1000 страници, както и на голям брой "алфанумерични картини" - платна, базирани на текст. Но въпреки че използва текст, Хайлънд не търси традиционния когнитивен или синтактичен смисъл в него. Предпочита фрази, отделни думи и дори само букви или знаци - понякога комбинирани с ярки цветове - които носят уникално послание, различно за всеки негов читател или по-точно негов зрител. Огъст Хайлънд е главен редактор на международното електронно списание за литература и изобразително изкуство "Muse Apprentice Guild" (MAG), в което мирно съжителстват традиционни литературни текстове с "неподдаващи се на категоризация творби" от цял свят. В MAG се публикуват и произведения в оригинал, т.е. непреведени на английски език. Други негови проекти: http://www.litob.com, http://www.august-highland.com.

АРТЗОНА

Авангард

 

* * *
Огъст Хайлънд в Издателство LiterNet

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004

Електронно издателство LiterNet