LiterNet от гледна точка на читателя

Възможностите, описани по-долу, все още не са активни.
 1. Досегашните и новите публикации ще продължат да бъдат безплатни за четене.
 2. Ако проявявате интерес към определен раздел или рубрика, но смятате, че в нея не се публикуват достатъчно текстове, то ще имате възможност да финансирате редакторската и коректорската работа по тях.

  Това ще става като влезете в рубриката и натиснете бутона "Желая повече публикации". Ако за рубриката отговаря повече от един редактор, ще можете да изберете кого предпочитате. Ще виждате и цената за страница (1800 знака, вкл. разстояния) за редакторска и коректорска работа (+ данъци и др.) при одобрен за публикация текст. Възможно е тя да е различна при различните редактори. След това въвеждате броя страници, които желаете да финансирате, и се показва сумата, която трябва да заплатите. Ще има и списък с анонимизирани текстове, чакащи за финансиране в рамките на рубриката с техните обеми.

  Ще имате право на избор и на още няколко характеристики на публикациите:

  1. Максимална и минимална дължина на текста (бр. страници). Така например, ако финансирате 20 страници, ще можете да изберете дали желаете 10-15 кратки текста от по 1-3 страници, 2 текста от около 10 страници или 1 текст от 20 страници и др.
  2. Ако желаете да финансирате част от по-дълъг текст - напр. 10 страници от текст с дължина между 50 и 100 страници, то, след като заплатите, ще трябва да изчакате да се намери финансиране и за останалите страници от други читатели или автори.
  3. Избирате дали да подкрепите дебютиращите в LiterNet автори или утвърдени такива.
  4. Към всички описани по-горе възможности за избор ще има опция "Без значение".

Подробности
За въпроси, коментари и предложения пишете на admin@liternet.bg . Ще се радваме да научим при какви условия, цени и обеми бихте желали да финансирате публикации в LiterNet.
(ще получите имейл, когато започнат публикациите по описания по-горе начин)